31.10.10

2 more to go!!~

4 paper da abes...
tggal lg 2..
tp saye x ckup puas hati dgn paper yg da lepas..
harap 2 paper yang akan datang dpt dijawab dgn baik dan berpuas hati~


cuti ni nk rehat2 dlu..
then kne settlekan keje2 kolej...
nmpk mcm byk keje2 yg jaksa2 len da rancang..
huuuuuuu....~~~
pastu nk balek......
mak da suoh balik...
da lame kot tak balik umah...
sejak raye lagi....
mggu ni nk tetap nk balik jgak....
windu famly!!~


mak suoh balik..heee~ windu mak tp mesti mak lg windu saye.....




windu oren jugak...windu nk kene kejar dgn die tiap2 pagi...

30.10.10

geram3!!~ dan kecewa~~~~~~

td lepas isyak saye ajak dye pegi pasar malam..
round punye round pasar malam tu tp tak bli ape...
then, saye tringin nk tgk bola..
ns lawan kelantan..
msti saye sokong ns kannnnnn.....
kami pun bergerak la ke mapley...
smpai je tmpat penuh.....
mamak tu pun pggil la saye dgn dye duk sit dpn skali..erk..
punye segan saye dok depan tu...
da la ramai laki..
tp muke cool je..huhu..
order la roti canai dgn teh o ais...
punye la semangat nk tgk mmemandangkan result time tu ns 1...
ntah minit ke bape tah..
zakuan capten ns tercedere....
hah..sudah...
pastu kelantan trus gol 2 mata..
cetttt.....
geram3...pastu bleh plak lepas sowg sowg pemain klntn cedere...haiihhh...
saje je nk lmbtkn mase....
last2...mase pun tamat...
saye pulang dgn kecewe..................
=(




saye minat bola...
1st tyme tgk bola kt mapley dgn penuh semangat ok!!~



29.10.10

header baru!! yeay!!

exam sgt susah hari ni..
saye melepaskan geram dgn mendesign header baru..
erk..ade kaitan kah?


28.10.10

snap2!!~

saye suke bergambar...di cermin....?









klau ikutkan byk lg gmba2 yg di snap di depan cermin..
huhu..ini je la koleksi yg sempat saye tunjuk..
^_^


t u d u n g ~ o.O?


saye suke orang yg selalunye tak bertudung, berubah jadi yang bertudung dan kekal bertudung..

saye tak suka orang yg selalunye pakai tudung, tiba2 tup2 tak pakai tudung..
ape kes?



memang pakai tudung tak semestinya elok perangainya...
yang bertudung itu belum pasti azabnya...
yang tak bertudung sudah pasti azabnya...



tertekannye........

saye rase sgt tertekan....
dan saye tahu....
saye x layak berade dlm kalangan mereka....



27.10.10

14 hari berdiet!~

da 14 hari saye berdiet..
x makan nasi..klau makan pun skit je la..
ni namenye diet jenis low-carb..
huhu...mksudnye rendah karbohidrat...
x makan atau amik skit je karbohidrat dlm 1 hari..
mknn yg saye x amik cm nasik, roti, kentang..
senang cte yg byk karbohidrat laa..
truje sgt nk diet sbb dgr cite diet jnis ni berkesan..
tp hasilnye kurang...
ape2 pun saye tetap nk truskan dgn diet saye...
chaiyok2!!~
saye msti boleh!!~~
^_^

24.10.10

logik ke....? huhu~

Perempuan cantik vs Perempuan tak cantik

Kalau perempuan cantik pendiam,
Lelaki akan cakap :- Woow, ciri-ciri isteri idaman…
Kalau perempuan tak cantik pendiam,
Lelaki akan cakap :- Eh, tak reti berkomunikasi betul…

Kalau perempuan cantik berbuat jahat,
Lelaki akan kata :- Mesti ada krisis nih.. kesiannye..
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat,
Lelaki akan cakap :- Dah la tak lawa, perangai pulak hodoh…

Kalau perempuan cantik menolong Lelaki yg diganggu,
Lelaki akan cakap :- Woow!Heroin sejati…!
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yang diganggu,
Lelaki akan kata :- Hm.. Taktik nak ngorat le tu…

Kalau perempuan cantik dapat Lelaki hensem,
Lelaki akan kata :- Ok la…. Bagai pinang di belah dua..
Kalau perempuan tak cantik dapat Lelaki hensem,
Lelaki akan kata :- Kesian.. mesti dah kena bomoh lelaki tu!

Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih,
Lelaki akan kata :- Buta kayu betul mamat tu….
Kalau perempuan tak cantik ditinggal kekasih,
Lelaki akan kata :- Patut pun kena reject…

Kalau perempuan cantik penyayang dgn binatang,
Lelaki akan cakap :- Perasaannya halus…penuh dgn kasih sayang..
Kalau perempuan tak cantik penyayang dgn binatang,
Lelaki akan cakap :- Sesama makhluk harus saling menyayangi…

Kalau perempuan cantik bawa BMW,
Lelaki akan cakap :- Ntah dato' mana bela ni….
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW,
Lelaki akan cakap :- Mesti anak org kaya ni…..

Kalau perempuan cantik tak mau bergambar,
Lelaki akan cakap :- Pasti takut kalau2 gambarnya tersebar..
Kalau perempuan tak cantik tak mau bergambar,
Lelaki akan kata :- Sedar pun diri tu…

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki,
Lelaki akan cakap :- Wah.. caring sungguh….
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki,
Lelaki akan cakap :- Eleh, nak tunjuk caring le tu….

Kalau perempuan cantik bersedih hati,
Lelaki akan cakap :- Don't worry, i will make u happy forever..
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati,
Lelaki akan kata :- Sikit2 nak nangis!! Gembeng! mengada2…

kalau perempuan cantik masak,
Lelaki akan kata :- Dah la lawa, pandai masak pulak tu…
Kalau perempuan tak cantik masak,
Lelaki akan cakap :- Ntah sedap ke tak masakan dia tu…

Kalau perempuan cantik main2 miss call,
Lelaki akan kata :- Takpe, rindu la tu…
Kalau perempuan tak cantik main2 miss call,
Lelaki akan cakap :- Ko ni takde keja lain ke…? sibuk ni tau tak..?

Kalau perempuan cantik hantar2 email,
Lelaki akan kata :- Sukenya….
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email,
Lelaki akan cakap :- Asyik2 email dia… boring!!





Lelaki handsome vs Lelaki tak handsome

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!

Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…

Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?

22.10.10

MONOLOQUE ft ATILIA - ADINDA KEKANDA



Oh Kekanda
Jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda
Kanda mana dengki, malah Kanda support bini


Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Oh bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan

Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka
Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya

19.10.10

Photo Manipulation

mari berphotoshop utk merelease tension!!!!~




15.10.10

='(

syg...maafkan kite........
maafkan kite lmbt balas msj syg.....
smpai syg xtdo tggu msj kte....
kite xsengaje...
kite xpasan msj syg.....
kite cdey sgt3 da wt syg trase.....
maafkan kite................='(

haihhh..besarnye fitnah itu~~~


adakah anda sudah membaca poster di atas?
jgnlah anda percaya dgn kata-kata di poster itu..
kerana..kata-kata itu adalah sama ksali tidak benar..
huhuhu~

haaiiiihhhhhhh...apela diorg ni...
nk fitnah ktorang pun beragak la..
poster da la cikai giler..
letak logo lame plak tu..
print itam putih....
dah tu bleh plak selit2 bwh pintu....
hahahaha..siyes lawak...
apelah &*%$# sgt owg yg wt poster ni..
klau ktorg wat pogram x de maknenye la nk selit2 bwh pintu...
poster ktorg semestinye jauh lg cntik dr poster ni....
siap ade kaler2 lg...
siap ade banner ade banting...

tp bkn mende tu sbnrnye yg nk diketengahkan skrg...
fitnah....
tlgla...klau nk berpolitik skali pun, jgn la dok fitnah owg dgn mcm ni skali...
bkn ape, dosa fitnah tu kan lebih besar dr membunuh...
x mungkin la ktorang nk anjurkan pogram yg cmni..
lbih2 lg tyme2 nk final ni...
x logik lgsung laaaa~ 
=.='

ape2 pun..saye berharap rakan2 seperjuangan terus berdiri teguh..
x gentar dengan perkare yg  berlaku ni... 
semoge yg buat mende ni dapat balasan yg setimpal...

12.10.10

lirik yg menggambarkan malaysia..=)

Siti Nurhaliza
Kurik Kundi 

( 1 )
Nak berkabar tingginya budi kita ya tuan
Nak berkisar kaya tutur bicara
Kalau tinggi untung jadi bintang
Oh... oh... oh...
Kalau rendah masih jadi intan

Teratak mahligai bak dipayung teduhnya
Bila budi melingkar anak asuhan
Adat yang lama berbudi berbahasa
Akar kehidupannya

Yang kurik kundi yang merah saga
Baik budi indahlah bahasa
Oh... oh... oh...
Pantun lama tinggi kiasannya

Berpantun seloka sambil menari canggung
Serentak melangkah rentak timur diarak
Gurau senda
Sopannya dijaga
Sepakat makin kukuh terikat

Hang dok pi hang dok mai
Lagu tu lagu mana
Pi sini pi sana depa menghela sakan
Awatlah dok kalut megah condong ke barat
Mai kita...
Pakat tarik ramai-ramai
Biar ke timur condongnya

( ulang 1 )

( Perak )
Ada...O...ada E...
Bunyinya tidaklah serupa
Erti tidak berbeza

Betui yong betui sungguh
Betui ape di kate

Selembut tarian hoi...
Nak muda berlotah
Tutur bahasanya

Maghi yop maghilah yong
Maghi kita memikio
Parit dengan kuala
Cakap tidak serupe...(ateh)

Dihitung beratus beratus bilangan
Digali beratus-ratus terpendam
Saga dalam lagu pada indah syairnya
Kundi dalam tarian
Indah lenggok tarinya
Aduhai indahnya...

( Negeri Sembilan )
Mana usang diperbarui
Mana lapuk hai dikajangi
Mana elok dipakai ondeh dipakai
Kalau singkat cantik manis
Disambungkan...
Kalau panjangan cantik manis...
Mintak dikerat...

Yo sungguh yo bonar
Kato sungguh dikato

Muafakat ya tuan
Ibu adat di ondeh tidak dilupa

Tak boghodat
Minum tidak bergula
Tak bobudi
Pohon tidak berbuah
Tak boghodat
Minum tidak bergula
Tak bobudi
Bagai pohon tidak berbuah

Yang kurik kundi yang merah saga
Baik budi indahlah bahasa
Oh...oh...oh...oh...
Pantun lama tinggi kiasannya

( Kelantan )
Teghtek teghning oghe kito
Hok tu keno jago
Jange sapa berlete kale
Luar napok come jange dale
Habih kuca lembe
Luar napok come
Jange dale habih kuca lembe

( Sabah )
Membubutlah bayu
Lalu limpas siring semalu
Mengalai bagai tari sesuku
Tari sesuku

( Sarawak )
Selembut madah begitu taghi
Sek ada sakit ghasa di hati
Kame` nyambut madah tuan hulurkan
Kita` nyambut madah kame` hulurkan

Nak berkabar tingginya budi kita ya tuan
Nak berkisah kaya tutur bicara
Kalau tinggi untung jadi bintang
Oh... oh... oh...
Kalau rendah masih jadi intan

Yang kurik kundi yang merah saga
Baik budi indahlah bahasa
Oh... oh... oh...
Pantun lama tinggi kiasannya

not works but workssssssssss!!!!!!

makin nak exam makin byk plak keje..
assignment tu, assignment ni..
projek tu, projek ni..
uwargghhh!! tensyen dibuatnye...
asik wt keje je ble la stdy...
dgn keje2 kt kolej lg...hurmmm...
kdg2 rse xmmpu nk wt..
mls nk pk..games la yg dicari...
haihhh..ape la nk jd ni........
=.='




keje2 yg nk kne wt..


* group project :


  • rekabentuk berarahan
  • kognitif
  • report sadm
  • java
  • report interface
  • accom

* jaksa works :

  • paper work
  • surat2
  • handle biro
  • digital library
  • dinner project

10.10.10

tq :)

now, everybody can hate me..

new message

"Syg.. Syg da tdo ye.. Syg, kte tdo k.. Sok kne gerak awal.. Kte nk syg tao yg hati kte hnye ad syg sowg.. Kte cntakan syg spnuh hati kte sme mcm kte mule jatuh hati ngn syg.. Xpnah brubah.. I luv u syg.. I mish u.."

from : syafiq syg
10-Oct-2010
12:55 am

=')