31.12.10

tahun baru laptop skin baru~

hari ni hari terakhir pc fair kat pusanika..
saye sgt excited nak beli laptop skin baru..
tp memandang saye ade hal yg tak dapat dielakkan..
saye minta tolong si die belikan laptop skin tersebut..
slain tu, saye juge beli external hardisk n cooler fan yg comel~

dapat je barang2 tu dr mr ben..
saye trus pasang dgn excited skali..
huhu~~

cooler fan yg comel~


external hardisk biwu~
yg paling saye excited pasang laptop skin baru...

cabut yg lame..da setahun lebih gune..


huhu..da kosong..cantik jugak..

potong laptop skin ikut saiz laptop..


lekatkan dengan cermat supaya takde benjolan udara~


siap!! cantik!! teruje sgt!! maseh dear!!!!~



30.12.10

alahai bola~

hari ni tak ramai yang nak berblogwalking atau nak terjah2 blog saye dan blog2 lain sebab sume nak g terjah blog awek goalkeeper malaysia si apex tu..sangat howt yer die..saye pun nak jugak..incik ben, bile nak jadik goalkeeper malaysia nih?? kite pun nak feymes cam owg tu..heehee~~~~


;p

^_^

seriously, kite sayang die sangat3..

teramat amat sangat sangat sangat sayang die ni..!!!

29.12.10

Me & My Teddy Contest


hari ni nak join contest dr blog authentic pasal teddy..
sape2 nak join bleh klik banner di atas..
tarikh tutp adalah pada 31 disember..

ini gambar saye dgn my bunny... 
name bunny saye arnab..hehe
saye dapat dr my bf..
die hadiahkan saye pada 3 disember 2009..
hadiah pertame dari die..suke sgt!! ^_^

itu saje cerite dr saye..

nak tag 3 orang..
~"sue"~
~"ida"~
~"azizah"~

siap~

28.12.10

Contest Mata Stylo Mylo Dinamik Wow!

Contest by : Blog Citer Jo

Mata stylo saye!!! :

done~

27.12.10

rindu jadi PC MMP...

ape PC tu?? PC tu stand for pemudah cara..
pemudah cara ni lebih kurang macam fesilitator la..
tadi time bosan2 tibe2 rase mcm nak belek2 gambar mase MMP dlu..
MMP ni ape pulak?? MMP ni minggu mesra pelajar..
saye salah sorang PC mase MMP tahun 1 tahun ni..
jadi ajk publisiti..sepanjang minggu tu keje saye amik gambar..

benny tu nickname saye sbg PC..

saye berbaju F1 PC..

sume keletihan sampai tetido...
seriously, mase minggu tu memang penat sgt3..
tak cukup tido tak cukup rehat...

candid..tak prasan langsung sape yg amik gambar ni..

semangat zabarian!!!

rindukan kegembiraan seperti ini...

saye rindu sangat tyme nih!
sebab mase tu semuanya bersatu..
semua bersemangat...
harapan saye semangat kekolejan tu terus tersemat di hati PC2 baru akan datang...


26.12.10

500 BLOG !


hari ni 1st tyme saye join segmen oleh Ben Ashaari..
sape nak join 500 blog ! leh lah klik banner kat atas ye..~

serba sikit ttg diri saye..
nama azimah, umur 20 tahun..
masih blajar di ukm mengambil kos multimedia..
anak jati port dickson negeri sembilan..
anak ke-2 dari 3 orang adik beradik perempuan..
pendiam tapi boleh jadi banyak cakap dengan orang2 tertentu..

tujuan berblog..
saye mule berblog dengan tiada arah tujuan..
namun, sekarang saye blog untuk berkongsi pengetahuan..
mencari kawan..dan mengisi mase lapang..
erk..nampak macam takde arah tujuan jugak kan?? huhu

siap !




Hidup adalah anugerah...



Hari ini sebelum kamu berfikir untuk mengucapkan kata-kata kasar 
- Ingatlah akan seseorang yang tidak boleh bercakap.

Sebelum kamu mengeluh tentang rasa dari makananmu 
- Ingatlah akan seseorang yang tidak memiliki apapun untuk dimakan.

Hari ini sebelum kamu mengeluh tentang hidupmu 
- Ingatlah akan seseorang yang sudah tiada.

Sebelum kamu mengeluh tentang pasanganmu 
- Ingatlah akan seseorang yang kesepian menangis keluar untuk didampingi.

Sebelum kamu mengeluh tentang anak-anakmu 
- Ingatlah akan seseorang yang menginginkan anak tapi mereka mandul.

Sebelum kamu megeluh rumahmu yang kotor, seseorang tidak membersihkannya
- Ingatlah akan orang-orang yang tinggal di jalanan.

Sebelum kamu mengeluh tentang jarak anda memandu 
- Ingatlah akan seseorang yang berjalan jarak yang sama dengan kaki mereka.

Sebelum kamu mengeluh tentang pekerjaanmu 
- Ingatlah akan para penganggur, orang cacat dan mereka yang berharap mempunyai pekerjaan anda.

Dan ketika fikiranmu tertekan dan ingin menjatuhkanmu 
- Pasanglah senyuman di wajahmu dan bersyukurlah, anda masih hidup dan masih ada di sini.

Hidup adalah anugerah 

- Hidupkannya, nikmatinya, rayakannya, dan hargainya..


Contest Saya Fobia Dengan Dot Dot Dot...

saye fobia dgn contest2 ni..pantang nampak mesti nak masuk..huhu..
gurau je..malam ni nak join contest saye fobia dot..dot..dot..oleh Cik Srijuju

berbalik kepada contest...
saye mahu menjawab yang saye fobia dengan.......
BELON...

yup2..saye fobia belon..
mase kecik2 dulu saye memang suke main belon..
tapi saye tak berape pasti sejak bile saye jadi fobia dengan mende ni..

beraninye budak ni..=.='

saye pernah masuk acara sukaneka..
acara letupkan belon lepas tu lari n pas kat member lain pulak..
saye ingat lagi, mase nak letupkan belon tu punye la mengigil2 macam nak nangis..
tapi saye usahakan jugak utk letupkan belon tu..
bile belon tu meletup, saye punyela terkejut..
akibat saye mengambil mase yg lame nak letupkan belon..
kumpulan saye dapat tempat terkhir dalam acare tu..
mungkin sejak tu la saye fobia belon..

mase kat matrik pulak..
ade kawan saye yg tahu saye fobia belon..
ade 1 malam saye study kt bilik tv..
saye balik bilik jam 2 pagi..
balik je terus tido..
esok tu saye tengok ade serpihan belon kat tepi katil saye..
rupe2nye ade kawan2yang nak takutkan saye..
tapi saye tak perasan belon tu ade kt katil saye..
huhu..sory ye kawan..tak menjadi rancangan kamu..

mase sukem sem lepas pulak..
saye join perbarisan kolej mase majlis penutup sukem..
gimik dari kolej kami adalah meletupkan belon..
so setiap orang kene pegang dan letupkan belon di depan vip..
tapi saye pulak tanye kt kawan saye..
kalau tak nak pegang belon boleh? hukhuk..malunye..
so, saye pun berbarislah di belakang sekali..
mase acare letupkan belon tu, macam nak gugur jantung saye..haha
muke pun pucat...
haihh~~

tak berani nak dekat dengan diorang..

so, itu saje la yg dapat saye cerite..
kalua ikutkan banyak lagi..hehe

nak tag 6 orang...

siap!~

saat2 akhir di the store..

jam 9 tadi saye kuar dgn famly saye..
jalan sesak, hampir sejam perjalanan dr rumah ke pekan PD..
cadangnye nak jalan2 kat PD walk..
tapi disebabkan hari ni hari krismas, tempat tu tutup..


so, kami pun ke the store..
masuk2 je terus serbu belah pakaian wanita..
saye, adik dgn akak pun bzilah membelek2 baju..
tak sedar pulak yg shoping complex tu da nak tutup..
rupe2nye tinggal kami je pengunjung dalam tu...


mase nak bayar, sume staff dok tunggu kt lif sambil memerhatikan kami..
bile da siap bayar, tibe2 semua staf kt aras 3 tu serbu lif untuk naik ke tingkat atas..
macam nak runtuh jugak la lif tu..nak rebut punch card kot..
kami pun terkejut..






mase nak turun pulak..
bile staf2 kat aras 2 nampak je kami jejak lif..
semua staff menyerbu lif naik ke tingkat atas..
ade yang berlari2..
menakutkan pulak..


dalam hati da teragak, dekat aras 1 pun mesti macam ni..
so, macam yang saye jangkakan..
bile mereka nampak je kami turun dr lif..
semua menyerbu naik...


ni la kali pertamenye saye jd pengunjung terakhir kt shoping complex..
rupe2nye macam tu la keadaannye..menyeramkan pulak..
hukhuk~



25.12.10

CONTEST GAMBAR PALING CHILL !!


Contest dari Blog Hutan Kabut

Gambar paling chiiiiilll saye :


warna yang saye suke :
PURPLE!!!

tag :
~"adilla"~

done!!~

CONTEST AKU DAN KACAMATA


contest by : En Syafiq

Aku dan Kacamata :


Tag :
~"sue"~
~"azizah"~

done !


EDIT PHOTO BATTLE


edit photo battle yang dianjurkan oleh blog empayar bintang tiga..

gambar yang telah saye pilih adalah....

sebelum..

diedit dengan menggunakan adobe photoshop cs3...

selepas..

tag 4 orang..
~"sue"~
~"faten"~
~"yon"~

done!




Success - Kerana Cinta Aku Turutkan



Kerana cinta hidupku pun berubah
Cinta mengajarku erti
Kasih rindu dan luka
Tahukah engkau
Betapa aku sayang
Setiap hari kurindu
Dan terbayang wajahmu
Betapa syahdunya

Lumrah dalam cinta b
anyak dugaannya
Waktu sedang suka hidup bahagia
Resah dalam cinta pedih tak terkata
Bila hati luka jiwa sengsara

Kepada kekasih ku
Ingat pesanku
Jangan kau hancurkan hatiku..

Engkau dan aku pernah mengukir janji
Untuk terus bersama walau apapun terjadi
Jika ada silapku harap maafkanlah aku
Demi kerana cinta kau takkan kulupakan




22.12.10

moh main kedaifoto (photoshop) part 2

hari ni nak main2 skit dengan kaler..
kt bawah ni langkah2, cmne nak wt tulisan jadi warne warni selain menggunakan gradient...

1st, tulis ape2 je perkataan atau ayat atau huruf yg korang suke...


 wat layer baru atas layer tulisan tadi...
pilih brush ikut saiz yg sesuai dgn hardness 0..
pilih kaler2 yg korang suke..
kaler ikut suke atas tulisan tadi..


kat panel layer, pilih layer yg dh dikaler tadi..
right klik, plih create clipping mask...
ia akan jadi cmni...


untuk cantikkan lagi, plih brush yg ade glow2..
wt corak2 kat tepi2..


tambah accessori lain..
macam rama2 tu..
dan siap!!


by