14.12.10

jadi cikgu dengan tiba2..

tiba2 plak hari ni saye jadi cikgu..
cikgu ape?
cikgu kelas untuk adobe photoshop..huhu
selame ni tak pernah ade pengalaman jadi cikgu..
mengajar dalam kelas..
mungkin cita2 saye mase kecik dlu tercapai jugak..
walaupun hanye sementara..
kan mase skola rendah dulu kalau orang tanye da besar nak jadi ape..
mesti saye jawab nak jadi cikgu..
bukan saye sorang je, rasenye ramai lagi la kawan2 jawab mcm tu..


actually, saye masih dalam perkampungan..
perkampungan ni dijalankan utk gerak kerja program kolej saye skrg..
program yang bernama kapreza..
kalau sape2 yang duk ukm tu mungkin tahu pasal program ni..
bawah program kapreza ni pulak ade program2 kecik..
contohnye, mcm program grooming, masak2, sukan2, mcm2 lagi la..
setiap program pulak kena buat poster..
poster pulak didesign oleh setiap ajk publisiti dlm setiap program..
so, tujuan kelas adobe photoshop saye hari ni adalah untuk mengajar mereka basic tentang photoshop suapaye mereka boleh design poster..


seronok jugak mengajar..
tapi masalah besar saye susah nak menyebut..
bayangkan la, "tool" pun susah nak sebut..huhu
nak tarik perhatian pun susah..
nak jelaskan sesuatu pun susah..
huhhh..susah rupenye jadi pengajar ni..
kena banyak bersaba..
tp lega jugak dapat kongsi serba sikit pengetahuan photoshop kt junior2..


kepada junior2..
gudluck yer..
wat poster cantik2 taw..
heeee~ ^_^


poster kapreza tahun lepas yg didesign oleh rakan seperjuangan..



2 comments:

ellia said...

nak jd cikgu ke? masih blum terlambat...bole join kpli pas abes degree...mcm yg shaye wat...hehe bes tau jadi cikgu...
ngee =)

ziema cindalena said...

hehe..tkut la nak jadi cikgu, rse macam xde bakat..