31.8.11

Raya + Merdeka


ini baru family 1 Malaysia kan? huhu
Melayu ada, Cina ada, India pun ada, yg mix2 pun ada..
Salam Aidilfitiri dariku sekeluarga. :)


23.8.11

Cornflakes Madu simple :)

bahan-bahan:
4 cawan cornflakes
1/3 butter cup
2 senduk kecil madu
2 senduk kecil gula
paper cup

cara-cara:
panaskan buttercup dalam kuali sehingga cair
masukkan madu & kacau hingga sebati
masukkan gula & kacau hingga larut
biarkan sejuk seketika
masukkan cornflakes & gaul sehingga rata
masukkan dalam paper cup
bakar dalam oven 5 minit pada suhu 160 darjah celcius
siap utk dihidang
:)





selamat mencuba !

19.8.11

kanak-kanak taman poli








petang-petang duduk luar rumah, amik gambar budak-budak.
:)

Tum Nahin Jaana



lagu hindustan kegemaran saya, music dia sgt sedap, lagi time jiwang-jiwang tu..
lagu ni dalam cerita duplicate, pelakon shah rukh khan dgn sonali bandre..
tajuk tum nahin jaana, maksudnya tolong jangan pergi..
enjoy the song. :)

keh rahi hai
yeh nashili
yeh reageeli
yeh sajeeli shaam
keh rehe hai
yeh nasheele
yeh chalakte
yeh dhalakte jaam

chorous....
tum nahin jaana
tum nahin jaana
sun lo aye jaana
tum nahin jaana

keh rahi hai
aaj darwaze ke baha sirf hai mushkil
mit gaye sab raaste aur kho gayi manzil
aasteno me chupaye zeher ke khanjar
ghoomte hai dhoondte hai
tumko hi kaatil

tum nahin jaana
tum nahin jaana
sun lo aye jaana
tum nahin jaana

keh rahi hai
jaanta hoon aaj zehrele hawaeein hain
jaanta hoon mere dushman sab dishayein hai
jo bhi ho lekin mujhe manzil ko paana hai
main musafir ho meri bhi kuch aadayein hai
aye haseena
mehjabeen tu
dilnasheen tu
dil hai tere naam
aye haseena
aoonga phir
aaj hai kuch kaam

mujhko hai jaana
mujhko hai jaana

tum nahin jaana
tum nahin jaana
sun lo aye jaana
tum nahin jaana



photos a day - 3




pemandangan petang, depan rumah..lagi..
huhu..bila la nak keluar ambil gambar tepi pantai..

i'm still learning in photography.
feel free to comment my photos.
thank you. :)

17.8.11

16.8.11

blog dah satu tahun


baru perasan blog ni dah setahun..hehe..
happy birthday my blog..
tenks for being my virtual diary..
hope to have much time for you after this..
:)


photos a day - 2





gambar-gambar atas ni saya tangkap lepas subuh pagi semalam..
ambil kat depan rumah je..
punyalah semangat nak ambil gambar sunrise, tp tak dapat sebab kena lindung dgn blok-blok rumah..
tengah-tengah asyik ambil gambar burung atas tu, ada anjing melintas pulak..
cepat-cepat masuk rumah..huhu..nasib baik tak kena kejar..-.-'
semalam tak berkesempatan nak upload disebabkan internet tak berapa laju..

i'm still learning in photography.
feel free to comment my photos.
thank you. :)




15.8.11

Nur Amani Zulaiqha si Santek yang Somel



si kecil molek yang sering menjadi tarikan di rumah makngah setiap kali saya berkunjung ke rumahnya.
amani atau selalu dipanggil cantik ni sangat suka menari.
pantang saja dengar ibunya menyanyikan lagu tudung periuk, berpusing-pusing lah dia menari rentak sendiri.
comelnye lah haiiiii..
:)

they happend to be happy kids :)


sangat-sangat seronok melihat telatah kanak-kanak.
senyuman mereka menjadi penawar si ibu dan bapa.
semoga menjadi insan berguna kelak, wahai anak-anak buahku. :)


photos a day - 1




from today, i would like to upload some photo taken by myself each day i take photos.
i'm still learning in photography.
feel free to comment my photos.
thank you. :)



12.8.11

our love rings :)




didi


meet rasyidi @ didi, my cousin son. :)



10.8.11

kad kahwin~

hasil dariku...








for my cousin

for my cousin's friend