29.6.11

the other version. :)

broga hill Januari 2010

26.6.11

tamat tahun 2.

Bertemua dan berpisah adat manusia biasa,
Hilang di mata tapi di hati tidak lupa,
Berdoalah kita agar aman dan sentosa,
Semoga dapat kita berjumpa di lain masa.

Lirik lagu sedih, bile dialun dengan iramanya bertambah sedih..
Tu la perasaan yang aku rasa sekarang..
Sedih..sebak..sayu..
Hari ni tamat la sudah semester 3 sesi 2010/2011..
Sem depan iaitu sem 1 tahun 3 akan bermula 2 bulan lagi..
Dan masa tu aku akan mula menjalani latihan industri..
Aku dapat kt UKM je, mmg tak berkembang mane la kan..
Latihan industri berakhir hujung bulan januari..
Lepas tu cuti sebulan..
Maknanya 8 bulan aku akan berjauhan dengan kawan2 THku..
Lamenye..

Semoga berjaya sahabat2ku kawan2ku..
Yang pastinya aku akan merindui korang semua...
=')

Uwaaaaaaa~~~ sedih weyh!!




19.6.11

you jump i jump. ;)



horsegirl for one day.


picture taken during kapreza under event 'ride for fun'. :)

18.6.11

a glowing night.


picture taken during malam berinai wedding of my cousin with the theme, pakistani. :)

16.6.11

The clue of my dream about the future.




Koleksi gambar anak-anak sepupuku mase wedding sepupuku dua minggu lepas.


So cute la mereka ! :)

flash flash flash

Aku hampir nak give up buat flash. Bile la aku nk pro flash ni. Takpe, boleh belajar lagi.
Chaiyok3!


15.6.11

kalau tak mula sekarang bila lagi?

sejak kebelakangan ni aku selalu berfikir tentang nak buat bisness..sekarang pun aku dah mulakan bisness kad kahwin..tapi yang simple2 je..insyaAllah kalau ade rezeki aku nak beli printer sendiri, senang, tak payah susah2 nak print kat kedai lagi..tapi bukan tu je yang aku minat sebenarnye..semenjak aku jadi tukang ambil gambar mase wedding sepupu aku hari tu, aku rase seronok pulak..rase nak jadi photographer pun ade..insyaAllah kalau ade rezeki nak beli kamera sendiri..ni la yang buat aku berfikir berkali-kali..sekarang pun dah ramai photographer kt malaysia ni, persaingan semakin sengit..lagi2 semua orang dah mampu beli dslr, merata remaja2 sekarang guna dslr untuk ambil gambar..sehinggakan ade yang mengata sini sana tentang orang yang menggantung dslr di leher dan menjinjing beg nikon ke hulu-hilir..aku tak nak aku sendiri digolongkan dalam kategori tu..aku tak kisah mereka dengan kemera2 mereka, mereka berhak untuk mempunyai kamere..tapi kadang2 ade betul juga kenapa orang tak suka sebab ade yang punya kamera sekadar menunjuk sahaja, tapi gambar yg diambil tak berkualiti mane pun..sekarang aku confius sebab aku ade dua pilihan, nak beli kamera kompak powershot yang kualitinya hampir dlsr sebagai permulaan untuk aku belajar ataupun terus dengan dslr yg terbaik untuk dapatkan gambar yg lebih berkualiti..kate orang yg aku sayang baik mula terus dengan dslr, bila ade rezeki boleh upgrade dengan lense2 terus..ye tak? kalau tak mula sekarang bila lagi..jawapan yang agak memberi semangat kepadaku..akan kufikirkan lagi..


14.6.11

Majlis Sambut Menantu Sue&Kafli 5 Jun 2011

Hari ni baru ade mase nak edit gambar2 yg diambil minggu lepas semase majlis sambut menantu perkahwinan antara kakak sepupuku surie dan jejaka pilihannya kafli. Tapi minggu lepas bukan aku yang ambil gambar tapi syafiq. Terima kasih banyak2 sebab tolong ambil gambar and sorry sangat ye sayang sebab lupa nak ambil gambar kamu mase hari tersebut, hehe. Ni hasil2 selepas diedit.. Layan je la.. :)
















4.6.11

Everyday I Love You

I don't know but I believe
That some things are meant to be
And that you'll make a better me
Everyday I love you 
I never thought that dreams came true
But you showed me that they do
You know that I learn somethng new
Everyday I love you
'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul.
It's a touch when I feel bad
It's a smile when I get mad
All the little things I am 
Everyday I love you
Everyday I love you boy
Everyday I love you
'Cos I believe that destiny
Is out of our control (don't you know that I do)
And you'll never live until you love
With all your heart and soul
If I asked would you say yes?
Together we're the very best
I know that I am truly blessed
Everyday I love you
And I'll give you my best
Everyday I love you..


for you m.s.a. :)